Sadeltag – 3001 – 189

  • Type:Sadeltag
  • Størrelse:189 m²
  • Kode:3001
  • Værelser:5
  • Badeværelser:2
  • Overdækkede arealer:8 + 10 = 18 m²
  • Pergola:25 m²

Arkitektens bud på fremtidens arkitektur inden for enfamilieshuse. I løbet af senere år er der kommet nye materialer på markedet. Der er nye krav til f.eks. afvanding, og mange har ønsket om et markant anderledes hus – og har muligheden og viljen til at honorere kravene.

Sadeltag-husene, der ofte karakteriseres som ”typehuse”, opfylder de flestes ønsker og behov. Funkishusene er ofte til de, der vil lidt mere og interesserer sig for arkitektur. En del af funkishusene er blevet til ”typehuse”, hvorfor arkitekten udfordres på andre parametre. Det klarer arkitekten ofte med detaljer og ret store vinduespartier, hvilket har sine udfordringer, primært med for meget lys, overophedning og overholdelse af energirammer.

Arkitektens bud på fremtidens enfamilieshus opfylder ovennævnte. Både ønsket om noget ”anderledes” og imødegåelse af udfordringer omkring inde miljø er tænkt ind. Desuden er de nye krav om at holde overfladevand på egen grund ved at være standard, så når projektet er tegnet uden tagrender, så er det ganske enkelt fordi, det er uden tagrender. Væggene kan tåle at blive våde.

Funkisstilen er et stort ønske for dem, der vil noget ”anderledes”, men det hænger samtidig sammen med ønsket om minimalisme, det praktiske og ikke mindst prisen. Arkitektens forslag opfylder samtlige behov, herunder prisen, som  på eksemplet er på niveau med et tilsvarende funkis-projekt. 

Forslaget kan udføres i et utal af varianter,  hvor det gennemgående tema er sadeltag, facade og tagløsninger – samt masser af nye detaljer ud- og indvendigt.

Stilen omtales oftest som ”farm House”-stilen.

Indretningen kan naturligvis tilpasses ethvert behov.